مجله

معنی چراغ های پشت آمپر خودرو

معنی چراغ های پشت آمپر خودرو

مقدمه

از مهم ترین اعلان های خودرو، چراع های پشت آمپر خودرو می باشد یک اطلاع رسانی دقیق برای راننده که عملکر خودرو، ایرادات فنی و سالم بودن خودرو را نمایش و اطلاع می دهد.

حتی این چراغ ها هشدارهای سهل انگاری راننده مانند نبستن کمربند ایمنی و یا پایین نبردن کامل دستی را گوشتزد می کند.

اما برخی از این چراغ های آمپر خودرو هشدارهای جدی تری را به ما می دهند مثلا مشکلات فنی موتور خودرو و از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری می کنند که در ادامه مقاله می خواهیم معنای کامل چراغ های پشت آمپر خودرو را بررسی کنیم.

معنای چراغ‌های هشدار پشت آمپر

در ادامه به بررسی مهم ترین چراغ های هشدار پشت آمپر می پردازیم :

معنی چراغ های پشت آمپر خودرو

چراغ نبستن کمربند ایمنی: این چراغ نشان زمانی آلارم می دهد و روشن می شود که اغلب ما دلیل آن را می دانیم که نبستن کمربند ایمنی راننده خودرو می باشد این هشدار فقط برای نبستن کمربند راننده خودرو روشن می شود اما به محض بستن کمربند چراغ آن خاموش می شود و در صورتی که بعضی از خودروها آلارم می دهند آلارم آن هم در صورت بستن کمربند قطع می شود.

چراغ هشدار ترمز: اما  روشن شدن چراغ ترمز ممکن است پایین بودن روغن ترمز باشد که بسیار خطرناک است و در صورت عدم توجه خطرات جبران ناپذیری به همراه دارد دلیل بعدی ممکن است مشکلات فنی و خرابی صفحه ترمز و یا عدم تنظیم آن باشد و آخرین دلیلی که به ان اشاره می کنیم عدم تطابق فشار هیدرولیک بین چرخ‌ها است که باید پیش یک متخصص بررسی شود.

چراغ سنسور دما: یکی از اتفاقاتی که در خودرو های ساخت اول پراید خیلی رخ می داد جوش آوردن خودرو بود این اتفاق اصلا برای خودرو خوب نیست به محض اینکه درجه حرارت موتور از حد مجاز بالاتر رفت سریعا خودروی خود را در یک مکان مناسب نگهدارید و اجازه دهید موتور ماشین خنک شود و حتما در اسرع وقت و نزدیکی به یک مکانیکی این مشکل را برطرف کنید تا از خراب شدن موتور و آسیب های جدی جلوگیری کرده باشید.

چراغ ایربگ : درصورت خرابی و مشکلات فنی و غیرفعال بودن ایربگ ها این چراغ روشن می شود.

چراغ هشدار ABS: علامت هشدار ABS  را همیشه جدی بگیرید روشن شدن این چراغ به منزله ی عملکرد ضعیف و مشکلات فنی در ترمز است و اشکالی در آن است که توصیه می شود زمانی که این چراغ روشن شد سریعا به نزدیک ترین مکانیکی مراجعه کنید و مشکل را برطرف بفرمایید.

چراغ فشار باد تایر ها: چراغ هشدار باد تایر ها با بررسی عدم توازن لاستیک ها و فشار کمتر از حد طبیعی هشدار می دهند این مشکل را در اکثر مواقع خود راننده هم در حین رانندگی متوجه می شود اما کم باد شدن باد لاستیک را جدی بگیرید و حتما فشار باد لاستیک ها را تنظیم کنید چرا که منجر به پنچر شدن لاستیک ها و یا ترکیدن لاستیک ها حین رانندگی می شود سعس کنید چند وقت یکبار و یا حتما قبل از مسافت های طولانی فشار بادلاستیک ها را تنظیم کنید.

چراغ سیستم تعلیق: این چراغ دلایل متعددی دارد از جمله اخلال در سیستم تعلیق و یا افزایش درجه حرارت روغن در سیستم تعلیق که در چنین شرایطی باید توقف کامل کنید و منتظر بمانید که درجه پایین بیاید و دمای خودرو متعادل شود.

چراغ هشدار روغن: روغن موتور از جمله موارد مهمی است که باید به ان توجه کرد و پس از هر چند هزار کارکرد خودرو تعویض شود درصورتی که چراغ روغن روشن شود و شما به ان بی توجه باشید و رانندگی کنید موتور خودرو آسیب زیادی می بیند و خسارت با هزینه بالایی دارد. در اسرع وقت و طبق کارکرد خودرو همیشه سر زمان تعویض روغن، روغن خودروی خود را تعویض کنید تا موتور خودرو آسیب نبیند. همچنین ممکن است با تعویض نکردن روغن علاوه بر موتور خودرو ممکن است صدمات جدی به رینگ‌های پیستون خودرو وارد آمده و متحمل خرج های سنگین‌تری شوید.

چراغ سیستم برق: این چراغ مربوط به باتری خودروی شماست احتمالا دجار مشکل یا به اصطلاح خواب رفتن باتری می گویند و حتی ممکن است که به دینام مربوط شود.

 چراغ هشدار نور بالا: چراغ نور بالا اگر روشن باشد اشکال فنی یا خرابی در سیستم خودرو نیست تنها می خواهد بگوید که چراغ نوربالای شما روشن است چراکه در مسیر رانندگی خصوصا در اتوبان ها چراغ نوربالا برای راننده جلو وخودرویی که از روبه رو می آید آزاردهنده است و ممکن است دچار خطای دید و تداخل مسیر برای رانندگان شود و حادثه آفرین باشد و روشن بودن این چراغ فقط گوشزد به راننده است که چراغ نوربالای خودروی شما روشن است.

هشدار چراغ‌های اتومبیل: در صورت خراب شدن و یا سوختن یکی از چراغ های خودرو این چراغ که شبیه به یک لامپ است روشن می شود.

چراغ هشدار کنترل پایداری: زمانی که این چراغ روشن باشد به این معنا است که سیستم کنترل پایداری خودرو خاموش می باشد.این چراغ به راننده خودرو هشدار می دهد که سیستم کنترل خاموش است و در شرایط خطری و پر ریسکی دارید رانندگی می کنید که یا باید کنترل خودرو را روشن کنید و یا اینکه با احتیاط رانندگی کنید و در سریع ترین زمان این مشکل را برطرف کنید.

چراغ قفل مرکزی دیفرانسیل: این چراغ برای خودروهای که شامل دو دیفرانسیل هستند کاربرد دارد که با روشن شدن این چراغ راننده متوجه می شود که دیفرانسیل ها قفل شده اند و حتما باید در سریع ترین زمان قفل دیفرانسیل ها را غیرفعال کند چرا که آسیب های جدی می تواند به بخش های چرخ دنده ها بزند.

 

چراغ هشدار چک موتور: یکی از مهم ترین چراغ های هشدار همین چراغ چک موتور است که اولین خطری که اعلام می کند اخلال در سنسور اکسیژن ها می باشد و علاوه بر آن ممکن است اختلال هایی در سیستم احتراق سوخت و شمع ها پیدا شده باشد.

چراغ سنسور پارک: سنسور پارک بسیار کمک کننده خوبی برای رانندگان در پارک کردن خودرو است که در حین پارک کردن و یا اینکه خودروی دیگر بیش از حد به شما نزدیک شده این چراغ روشن می شود و در بعضی خودرو ها الارم هم می دهد این سنسور پارک برای رانندگان تازه وارد کمک کننده بسیار خوبی است.

هشدار گرم‌کن شیشه عقب: چراغ هشدار گرم کن شیشه عقب با فعال کردن گرم کن روشن می شود و باعث بخار زدایی شیشه عقب خودرو می شود.

چراغ هشدار فعال بودن سنسور باران: این چراغ با فعال کردن سنسور باران خودرو، روشن میشود.

چراغ هشدار فرمان الکتریکی: زمانی که فرمان خودروی خود را بیش از اندازه در جهات مختلف پشت سر هم حرکت داده اید چراغ هشدار فرمان روشن می شود که در این حالت به موتور الکتریکی فشار وارد شده و باعث ایرادات فنی شده است باید صبر کنید تا کمی موتور خودرو خنک شود و مجددا حرکت کنید و اگر باز بعد از روشن شدن خودرو چراغ فرمان روشن بود به نمایندگی خودرو و یا یک متخصص مکانیک که تعمیر فرمان الکتریکی را بلد است مراجعه فرمایید.

هشدار بالا بودن ترمز دستی: در صورت روشن شدن این چراغ ترمز دستی خودرو را بررسی کنید، دلیل آن بالا بودن ترمز دستی در حین رانندگی می باشد، توجه داشته باشید که اگر خودرو روشن و در مکانی ایستاده هم باشید و تمرز دستی بالا باشد این چراغ روشن می شود که خب اینجا به درستی روشن است

هشدار روشن بودن چراغ‌های داخل خودرو: با فراموش کردن اینکه چراغ های داخل خودرو را خاموش کنید علامت هشدار چراغ درون خودرو به شما گوشتزد می کند که چراغ های داخل خودور هنوز به طور کامل خاموش نشده اند.

چراغ‌های هشدار مه‌شکن جلو و عقب: با روشن کردن چراغ های مه شکن، هشدار چراغ های مه شکن هم روشن می شود.

سایر چراغ‌های هشدار پشت آمپر: سایر چراغ های پشت آمپر که مورد استفاده دفعات زیاد روزانه است و جزو بدیهیات رانندگی است میتوانیم به چراغ هشدار راهنمای راست و چپ، چراغ فلاشرها، چراغ پایین آمدن سطح بنزین، هشدار پدال کلاچ، هشدار پدال ترمز، چراغ هشدار اتمام لنت ترمز، چراغ هشدار یخ‌زدگی جاده، چراغ هشدار سنسور اکسیژن، چراغ هشدار نبود کلید در محل، چراغ هشدار خارج شدن از مسیر و … .اشاره کنیم.

کلام آخر

در این مقاله سعی داشتیم که شما را با معنی چراغ های پشت آمپر خودرو به خوبی آشنا کنیم چرا که با شناخت این چراغ ها شما می توانید از خطرات جدی برای خودرو و سرنشینان آگاه شوید و در سریع ترین زمان از وقوع این خطرات جلوگیری کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *