مجله

تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی

تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی

تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی چیست؟

در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی بپردازیم. لاستیک رادیال که نسبت به لاستیک معمولی یا بایاس، جدیدتر محسوب میشود، از دهه ۷۰ میلادی پا به عرصه صنعت خودرو سازی گذاشته است و امروزه به لاستیکی محبوب در جاده ها بدل شده است.
اگر بخواهیم تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی را بدانیم بهتر است در ابتدا کمی بیشتر و  تخصصی تر با لاستیک رادیال آشنا شویم.

لینک های خرید لاستیک بدون واسطه و برند و معروف دنیا فراهانی لاستیک:

قیمت لاستیک کومهو
قیمت لاستیک نکسن
قیمت لاستیک رودستون
قیمت لاستیک دانلوب
قیمت لاستیک مارشال
قیمت لاستیک یوکوهاما
قیمت لاستیک مکس ترک

لاستیک رادیال چیست؟

لاستیک رادیال نوعی تایر است که در آن لایه‌های پارچه‌ای (کورد) به صورت شعاعی نسبت به مرکز تایر قرار گرفته‌اند. در این نوع از طراحی لاستیک، تارهای کورد به صورت عمود بر جهت حرکت تایر قرار دارند و زاویه‌ ای در حدود ۹۰ درجه با خط مرکزی تایر دارند. این طراحی باعث وجود مزایای مختلفی در لاستیک می‌شود که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

مزایای لاستیک رادیال

مزایای طراحی خاص این نوع لاستیک که به نحوی به تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی هم اشاره دارد به شرح زیر است:

عمر طولانی‌تر: لاستیک رادیال به دلیل کاهش گرمای تولید شده و توزیع یکنواخت فشار روی سطح تماس، فرسایش کمتر و در نتیجه عمر طولانی‌تری دارد.

مصرف سوخت بهتر:کاهش مقاومت غلتشی در تایرهای رادیال منجر به بهبود راندمان سوخت و در نتیجه مصرف کمتر آن می‌شود. مقاومت غلتشی لاستیک، در واقع انرژی مورد نیاز خودرو برای حفظ حرکت با سرعت ثابت یا افزایش سرعت است.

نرمی رانندگی:تایرهای رادیال به دلیل انعطاف‌پذیری بالاتر و جذب بهتر ضربات و لرزشها، میتوانند سواری نرمتری و بهتری را برای سرنشینان فراهم می‌کنند.

پایداری و کنترل بهتر:این تایرها در مقایسه با تایرهای بایاس با طراحی ویژه خود ثبات و کنترل بهتری به ویژه در سرعت‌های بالا ارائه میدهند.

چسبندگی بهتر:طراحی خاص این تایرها باعث بهبود چسبندگی آنها به سطح جاده می‌شود، خصوصاً در شرایط مرطوب که این موضوع امنیت رانندگی را افزایش میدهد.

لاستیک‌های رادیال به دلیل مزایای ذکر شده، به خصوص در خودروهای سواری و کامیون‌های سبک بسیار محبوب هستند و به طور گسترده‌ای در صنعت خودروسازی استفاده می‌شوند.

مزایای لاستیک بایاس

در رابطه با مزایای لاستیک بایاس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

قیمت مناسب:لاستیک‌های بایاس معمولاً هزینه و قیمت مناسب تری نسبت به لاستیک‌های رادیال دارند.

صدا و لرزش کمتر:لاستیک بایاس یا معمولی به دلیل تفاوت ساختاری که با لاستیک های رادیال دارند میتوانند صدا و لرزش کمتری را در رانندگی ایجاد کنند.

عملکرد بهتر در جاده های ناهموار:از دیگر مزایای لاستیک معمولی این است که نسبت به لاستیک رادیال عملکرد بهتری در جاده های ناهموار از خود نشان میدهد.

 معایب لاستیکهای رادیال و بایاس

در مقوله مقایسه تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی میتوانیم به معایب این دو نوع تایر نیز اشاره کنیم.

از معایب لاستیک بایاس یا معمولی میتوان به کارایی کمتر در سرعت‌های بالا، اصطکاک زیاد، مقاومت بالا در برابر غلتش، افزایش مصرف سوخت و عمر مفید کمتر نسبت به لاستیک‌های رادیال اشاره کرد.

از معایب لاستیکهای رادیال نیز میتوان به قیمت بالاتر نسبت به لاستیک معمولی و حساسیت بیشتر نسبت به خرابی‌های جانبی مانند بریدگی و یا سوراخ شدن تایر اشاره کرد. این حساسیت در لاستیک بایاس سبب میشود که در صورت بروز آسیب در لاستیک، احتمال نیاز به تعویض لاستیک بیشتر باشد.

تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی چیست؟

لاستیک‌های رادیال و لاستیک‌های معمولی (که اغلب به آن‌ها لاستیک‌های بایاس یا دیاگونال گفته می‌شود) تفاوت‌های ساختاری و عملکردی متعددی دارند. در زیر به مهم‌ترین تفاوت‌های این دو مدل لاستیک اشاره می‌کنیم:

تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی چیست؟

ساختار کوردها

اولین تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی در ساختار کوردهای تشکیل دهنده آنهاست. به این ترتیب که در لاستیک رادیال، لایه‌های پارچه‌ای (کورد) به صورت شعاعی نسبت به مرکز تایر قرار دارند و زاویه‌ای نزدیک به ۹۰ درجه با خط مرکزی تایر دارند، در حالی که در لاستیک معمولی این لایه‌های پارچه‌ای به صورت زاویه‌دار (معمولاً ۳۰ تا ۴۰ درجه) نسبت به خط مرکزی تایر قرار دارند و لایه‌ها به صورت متقاطع و در زاویه‌های مختلف بر روی یکدیگر قرار می‌گیرند.

انعطاف‌پذیری

تفاوت دیگر لاستیک رادیال با لاستیک معمولی در میزان انعطاف‌پذیری آنهاست. لاستیک رادیال انعطاف‌پذیری بالاتری در بخش جانبی دارد که باعث جذب بهتر ضربات و بهبود نرمی سواری می‌شود اما انعطاف‌پذیری لاستیک معمولی کمتر است که منجر به سواری خشک‌تر و سفت‌تر می‌شود.

مقاومت غلتشی

اختلاف در میزان مقاومت غلتشی دیگر تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی است.
مقاومت غلتشی لاستیک رادیال نسبت به لاستیک معمولی کمتر است که منجر به مصرف سوخت کمتر و بهبود راندمان سوخت می‌شود. در حالی که در لاستیک معمولی به دلیل مقاومت غلتشی بالا، مصرف سوخت هم بیشتر خواهد بود.

عمر مفیدتر و طولانی تر

لاستیک رادیال به دلیل توزیع یکنواخت فشار و کاهش تولید گرما، عمر مفید بیشتری دارد. این در حالی است که در لاستیک معمولی به دلیل توزیع فشار و تولید گرمای غیر بهینه، عمر مفید لاستیک کمتر است. بنابراین میتوانیم دیگر تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی را عمر مفید آن بدانیم.

ثبات و کنترل در حین رانندگی

لاستیک های رادیال ثبات و کنترل بهتری بخصوص در سرعت‌های بالا و به ویژه هنگام رانندگی در پیچ‌ها ایجاد میکنند اما در لاستیک معمولی صد در صد اینطور نیست. در رانندگی با لاستیک معمولی بخصوص در سرعت بالا و همینطور ورود به پیچ ها، ثبات و کنترل کمتری را شاهد هستیم که این موضوع امنیت در رانندگی را کاهش میدهد.

قیمت

دیگر تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی در قیمت آنهاست. لاستیک رادیال معمولاً هزینه تولید و قیمت بالاتری دارد.

لاستیک رادیال بیشتر در چه ماشین هایی استفاده میشود؟

در ادامه بررسی تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی میتوانیم به کاربردهای این دو نوع تایر نیز اشاره کنیم.
لاستیک های بایاس معمولاً در وسایل نقلیه قدیمی و خودروهای آفرود استفاده می شود. لاستیک بایاس برای خودروهایی که برای شرایط عملیاتی سخت و یا کار سنگین استفاده می شوند مناسب تر هستند.
در مقابل، لاستیک‌های رادیال به دلیل مزایای فراوانی که دارند، در انواع مختلف خودروها و ماشین‌آلات استفاده می‌شوند. در زیر به برخی از کاربردهای اصلی لاستیک‌های رادیال اشاره می‌کنم:

خودروهای سواری

لاستیک‌های رادیال به دلیل نرمی سواری، ثبات در سرعت‌های بالا و همینطور عمر طولانی‌تری که نسبت به بایاس دارند به طور گسترده در خودروهای سواری شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کامیون‌ها و وسایل نقلیه تجاری سبک

لاستیک‌های رادیال در کامیون‌های سبک، وانت‌ها و ون ها  به دلیل مقاومت کمتر در برابر غلتش و افزایش کارایی سوخت استفاده می‌شوند.

خودروهای سنگین

لاستیک رادیال میتواند در خودروهای سنگین مانند کامیون‌های سنگین و تریلرها نیز مورد استفاده قرار بگیرد و این به دلیل عمر طولانی‌تر، کاهش هزینه‌های نگهداری و بهبود راندمان سوخت در لاستیک های رادیال است.
همینطور در اتوبوس‌ها نیز برای افزایش راحتی مسافران و بهبود عملکرد در شرایط مختلف جاده‌ای، لاستیک‌های رادیال میتواند مورد استفاده قرار گیرد.

جمع بندی مطلب

در این مطلب به بررسی مقایسه تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی پرداختیم. لاستیک رادیال که نسبت به لاستیک معمولی جدیدتر به حساب می آید به دلیل ساختار ویژه خود مزایای بیشتری نسبت به لاستیک معمولی دارد و این موضوع سبب شده است که امروزه این نوع لاستیک به صورت گسترده تری مورد استفاده قرار بگیرد در حالی که لاستیک بایاس استفاده های خاص تری دارد. هر دو نوع از این لاستیک ها مزایا، معایب و کاربردهای خاص خود را دارند و نسبت به نوع عملکرد مورد انتظار در شرایط رانندگی مورد نظر، میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.

1 نظر در “تفاوت لاستیک رادیال با لاستیک معمولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *