مقدمه
برای خرید و یا تعویض لاستیک خودروی خود انتخاب سایز مناسب لاستیک برای خودرو بسیار مهم است. چرا که لاستیک با سایز مناسب نقش بسیار زیادی در عملکرد و کنترل و ایمنی خودرو و سرنشینان دارد و قرار است به این جهت در این مقاله ما چطور قرار است سایز لاستیک خود را تشخیص دهیم؟ ما محاسبه ابعاد لاستیک خودرو را در این مقاله بررسی می کنیم تا بتوانیم لاستیک سایز خودروی خود را به راحتی خریداری کنیم.
روشهای تشخیص سایز لاستیک خودرو
برای اینکه بتوانید تشخیص دهید ساز مناسب لاستیک خودروی شما چیست از چند روش زیر می توانید کمک بگیرید:
1. بررسی دفترچه راهنمای خودرو
هر خودرویی مختص به خودش دفترچه راهنمایی دارد که شرکت تولید کننده آن را داخل خودرو برای مصرف کننده گذاشته است این دفترچه ی راهنما اطلاعات بسیار دقیقی از سایز لاستیک مناسب خودرو دارد که در بخش مربوط به لاستیک های خودرو می توانید مشاهده کنید که سایز مجازلاستیک و اطلاعاتی همچون عرض،فاق و ارتفاع و قطر داخلی لاستیک چقدر است همچنین میزان بار مجاز و سرعت مجاز خودرو را برای آسیب نرسیدن به لاستیک ها دارد.
بیشتر بخوانید: معنی حرف z در لاستیک ها
2. بررسی اطلاعات روی لاستیکها
روی هر لاستیکی که تولید می شود اطلاعاتی توسط تولید کننده حک شده است مثل عرض،فاق و قطر لاستیک که با استفاده از این اطلاعات می توانید سایز دقیق لاستیک خودروی خود را پیدا کنید این روش یکی از مهم ترین ها و آسان ترین روش های محاسبه ابعاد لاستیک خودرو و پیدا کردن آن است.
3. بررسی برچسب روی درب راننده
در بعضی از خودرو ها سایز دقیق لاستیک همان خودرو روی برچسبی روی درب داخلی سمت راننده نوشته شده است که با بررسی این اطلاعات می توانی سایز لاستیک مناسب خودروی خود را پیدا کنید و راحت خرید کنید.
4. مراجعه به فروشگاه لاستیک یا خدمات خودرو
توجه داشته باشید که جهت ایمنی خودرو، عملکرد و هندلینگ ماشین و… بسیار مهم است که از لاستیک مناسب خودروی خود استفاده کنید و با توجه به روش های بالا می توانید از این روش هم استفاده کنید با مراجعه به فروشگاه های متخصص که نمایندگی لاستیک های معتبر را دارند و دارای متخصصین فروش مجرب می باشند مانند فروشگاه بزرگ فراهانی لاستیک می توانید لاستیک مناسب خودروی خود را با سایز دقیق و مدل و کیفیت مناسب انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: آیا لاستیک های پهن بهتر است؟
تشخیص سایز تایر با استفاده از برجستگیهای روی لاستیک
معمولا تولید کنندگان روی لاستیک ها اطلاعات مربوط به سایز لاستیک را حک می کنند. این اطلاعات مربوط به سایز لاستیک شامل سه عدد می باشد که به ترتیب نشان دهنده ی عرض،فاق و قطر داخلی لاستیک است. که در ادامه ان ها را بررسی می کنیم.
عرض لاستیک : اولین عدد از سمت چپ که روی لاستیک است عرص لاستیک را نمایش می دهد که در واحد میلی متر نوشته می شود مثلا عدد 215 در تصویر نشان دهنده عرض لاستیک به میلی متر است.
فاق لاستیک: عددی که بعد از عرض لاستیک می بینید نشان دهنده فاق لاستیک است یا همان ارتفاع لاستیک به صورت درصد نوشته می شود مثلا عدد 60 در تصویر به معنای اندازه ارتفاع لاستیک و فاق آن است که 60% خوانده می شود.
قطر داخلی لاستیک: سومین عددی که از سمت چپ بعد از عدد فاق لاستیک مشاهده می کنید نشان دهنده قطر داخلی لاستیک است یا اندازه رینگ لاستیک را نمایش می دهددر واحد اینچ می باشد در تصویر عدد 16 به معنای 16 اینچ قطر داخلی لاستیک می باشد.
بیشتر بخوانید: تفاوت رینگ آلومینیومی با رینگ سیمی
نماد های روی لاستیک به چه معنی است؟
بر روی لاستیک های خودرو علاوه بر سایز لاستیک یک سری نماد هم حک شده است که هر کدام از این نماد ها نشان دهنده معنای خاصی می باشند که در ادامه به آن ها می پردازیم:
حرف P : به معنای لاستیک استاندارد مسطح طراحی شده برای خودروهای سواری می باشد.
حرف LT : این حرف نماد لاستیک های تجاری است که برای خودروهایی مثل وانت و خودروهای سبک تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.
حرف T : این نماد مربوط به لاستیک های زاپاس است که زمانی که لاستیک اصلی آسیب ببیند و خراب شود قابل استفاده می شود.
حرف ST : این نماد مربوط به لاستیک های تریلر کوچک است و برای تریلر ها و کاروان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
بررسی اطلاعات روی لاستیک
تا این قسمت با محاسبه ابعاد لاستیک و به دست آوردن سایز لاستیک خودرو با روش های مختلف آشنا شدیم حال در ادامه می خواهیم به بررسی کامل اعداد و حروف روی یک لاستیک بپردازیم :
به لاستیک خودرویتان نگاه کنید و یا یک عکس از لاستیک که روی آن حروف و اعداد درج شده نگاه کنید :
این عدد و حروف P205/55R16 می باشد که P طبق نکته هایی که بالاتر گفتیم نشان دهنده ی خودروهای سواری و عدد 205 نشان دهنده ی عرض خودرو و 55% فاق لاستیک و عدد 16 نشان دهنده ی سایز رینگ لاستیک می باشد.
در برخی لاستیک ها دو رقم دیگر هم در انتها دارد مثل H98 که این نشان دهند ه ی شاخص بار و رتبهبندی سرعت است. میزان باری را که تایر با باد مناسب میتواند تحمل کند، نشان میدهد و حرف بعد آن هم حداکثر سرعت قابل تحمل برای تایر را نشان میدهد.
بیشتر بخوانید: دلایل کم باد شدن باد لاستیک