دلایل اینکه چرا نباید با لاستیک پنچر رانندگی کنیم زیاد است همانند آسیب به لاستیک های دیگر، آسیب جدی به رینگ ها و خطرات ایمنی که در ادامه به آن ها می پردازیم.
لاستیک مهم ترین رکن هر خودرویی است چرا که تماس مستقیم با خودرو با جاده را دارد و پنچر شدن لاستیک در حین رانندگی، کم باد شدن لاستیک و یا ترکیدن آن هنگام رانندگی از تجربه های به شدت سخت و ترسناکی است.
لاستیک ها در اثر عوامل مختلفی همچون فرو رفتن یک میخ یا یک شی تیز ممکن است پنچر شوند و جلوی پنچر شدن لاستیک ها را نمی توان گرفت چرا که در مسیر خودروی شما اشیا تیز ممکن است باشد اما با رعایت نکاتی شما می توانید از خطرات ناشی از پنچرشدن لاستیک جلوگیری کنید توجه داشته باشید که پنچر شدن لاستیک نه تنها به خودرو آسیب وارد می کند، بلکه موقعیت خطرناکی را ممکن است بوجود بیاورد.
در نظر داشته باشید که با لاستیک پنچر به راه خود ادامه ندهید این یک اشتباه بسیار بزرگی است که خیلی از رانندگان به آن توجه نمی کنند و سعی دارند در هنگام پنچری به راه خود ادامه دهند و به یک تعمیرگاه برسند اما پنچر شدن لاستیک و ادامه رانندگی با آن خیلی سریع اوضاع خودرو و لاستیک های دیگر را بدتر می کند و حتی از لحاظ ایمنی اصلا کار مناسبی نمی باشد.
چه چیزی باعث پنچر شدن لاستیک ها می شود؟
دلایل زیادی وجود دارد که باعث پنچر شدن لاستیک ها می شود و همیشه نمی توان از آن جلوگیری کرد اما با رعایت نکاتی همچون چک کردن باد لاستیک ها و میزان عمق آج آنها و حتی بررسی آسیب های روی لاستیک به طور مرتب می توان وقوع این حوادث را به حداقل رساند.
همچنین توجه داشته باشید که از تاریخ مدت زمان استفاده مفید لاستیک نگذشته باشد. دلایل دیگر پنچر شدن لاستیک ها که از اختیار ما خارج است می تواند مانند فرو رفتن شی تیز، سورا شدن با میخ و یا توسط اجسام خارجی، خطرات جادهای مانند چالهها و جادههای ناهموار و …باشد.
همچنین در بعضی از ماه های سال به دلیل گرمای زیاد سطح زمین فشار باد داخل لاستیک ممکن است منجر به ترکیدگی و یا پنچری لاستیک شود.
بیشتر بخوانید: عمر مفید لاستیک
بیشتر بخوانید: ترکیدن لاستیک هنگام رانندگی
بیشتر بخوانید: روش تعویض لاستیک خودرو
نشانه ها و علائم پنچر شدن لاستیک
۱. لرزش لاستیک و فرمان خودرو
۲. لغزش و انحراف خودرو به طرفین
۳. سفت شدن فرمان
آیا می توان با لاستیک پنچر رانندگی کرد؟
شما فقط در مدت زمان خیلی کوتاه می توانید با لاستیک پنچر رانندگی کنید فقط جهت رسیدن به یک پارکینگ و دورشدن از خودروهای دیگر ولی اگر در اتوبان و بزرگراه ها هستید با زدن چراغ های خطر به آرامی خودروی خود را به کنار جاده ببرید و با لوازم یدکی داخل خودرو و لاستیک زاپاس، لاستیک پنچر شده را تعویض کنید.
اتفاقات مهمی که اگر با لاستیک پنچر رانندگی کنید رخ میدهد
آسیب به تمامی لاستیک ها
در صورت پنچری لاستیک و رانندگی طولانی با لاستیک پنچر باعث می شود سه حلقه دیگر لاستیک ها نیز آسیب ببینند.
رینگ های خم شده یا تاب دار
با پنچر شدن لاستیک وزن خودرو روی رینگ می افتد و باعث خمیده و تابیده شدن رینگ ها می شود و هزینه شما بیشتر نیز می شود.
آسیب به وسیله نقلیه
اگر با لاستیک پنچر به رانندگی ادامه دهید ، ممکن است به چندین قطعه ضروری خودرو آسیب بیشتری وارد کنید (مانند خطوط ترمز، قطعات تعلیق، گلگیرها و غیره) و در نتیجه هزینه های تعمیر بالاتر و افزایش نگرانی های ایمنی برای شما، مسافران و سایر رانندگان در جاده نیز بیشتر می شود.
جمع بندی
با توجه به نکاتی که ذکر شد در متن بالا الان می دانیم که چرا نباید با لاستیک پنچر رانندگی کنیم، لاستیک پنچر نه تنها باعث آسیب به لاستیک ها،رینگ ها و وسیله نقلیه می شود باعث احتمال خطرات جانی و ایمنی برای سرنشینان و خودرو نیز می شود.
همچنین این آسیب ها ممکن است منجر به تعمیرات سنگین خودرو و یا تعویض بعضی از قطعات خودرو شود که همه ی این موارد هزینه بر است و هزینه های تعمیرات و قطعات خودرو بسیار سنگین می باشد.
چه بسا که اگر خودروی شما تولید داخلی نباشد و قطعات خارجی باشند هزینه گران تری دارد.